WISY WERVELFIJNFILTER


WISY WERVELFIJNFILTER
Model: WFF 100
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 579,00€
Excl. BTW: 478,51€
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Wervelfijnfilter WFF100

• algemene werking

De WFF100 filter wordt aan een horizontaal lopende buis van minimum 1 meter, die van het dak komt, aangesloten. Het van het dak komende water loopt aan de zijkant van de filter binnen en wordt vervolgens over de vertikaal staande cilindrische filter geleid. Door de middelpunt vliegende kracht wordt het regenwater door de vertikale filter gezogen en via de achterliggende uitgang naar de regenwaterput gevoerd. Het vuil verdwijnt op deze manier met het restwater naar de afloop. Volgens dit principe wordt meer dan 90% van het inkomende water gefilterd. Er zijn geen vernauwingen in de buizen of doorgangen waar zich water of vuil kan vastzetten. Dit is uiteraard van belang bij wolkbreuken of overvloedige stortbuien. In deze gevallen wordt nog steeds 50% van het inkomende water gefilterd en naar de regenwaterput afgevoerd. Het overige vloeit weg via de afvoer

• voordelen

De filter reinigt zich grotendeels zelf omdat er praktisch geen vuil blijft hangen aan de vertikaal staande filter. • Ideaal voor opvang van regenwater zijn vooral schuin afl opende daken met leien of dakpannen. Daken met grond (daktuin) zijn minder geschikt vanwege de geringe water-opbrengst. • Daken bestaand uit asbestcement zijn ongeschikt omdat ze ernstige milieu- en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. De loslatende vezels zetten zich vast op de fi lter met verstopping tot gevolg. • Met behulp van een blinde filter (apart verkrijgbaar) is het mogelijk de filter buiten gebruik te stellen. Op die manier vloeit het regenwater ongefilterd naar de afloop.

Ondergrondse inbouw, geschikt tot een dakoppervlakte van 250m². Vervaardigd uit polypropyleen met een draagkracht van 30ton. Het filterelement bestaat uit edelstaal met mazengrootte 0.28mm.

Aansluiting ingang 110mm

Uitgang naar de regenwaterput 110mm

Uitgang naar het afvalwaterkanaal 110mm.